PolyMeta


Ezzel kereshecc blogokban is:





PolyMeta - az okos kereső

A klubról

A CsK megalakulásáról
itt találhatsz
infókat.



Egy kis ízelítő:
Hibbrid v 1.0
Hibbrid v 2.0
Hibbrid v 3.0
Levél a szalag mellől

Kontakt




Friss topikok

Tarda

Nincs megjeleníthető elem

Homár

Nincs megjeleníthető elem

AL

Nincs megjeleníthető elem

SMS az IP-re

Mix

Eddigi kukkolások:




Locations of visitors to this page

A szemorvosom ezt ajánlja:


Firefox 3

Ezt csak úgy:







Irfanview a képek csöcsörészéséhez:


Get it from CNET Download.com!

Adobe Flash Player:




Free fontkészletek:




miro vigyijó pléjer:




Freebies:






Creative Commons License

bagzómaCsKa & Csöcsörész Klub
by Dr Net Elek is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License


Google Pagerank, SEO tools



Hun-Web Linkek

pagerank
duma fórum
Directory of Humor Blogs
TopOfBlogs


Site Meter


Címkék

(•)(•) (9) ágy (2) ajándék (1) alkohol (4) állás (1) állat (3) állatmese (1) anya (1) autó (3) backdoor (4) bagzómacska (1) baleseti jegyzőkönyv (1) bálna (1) bankos csalás (1) bank of csk (3) batman (1) béna (1) bingó (1) boci (2) bömös (1) bor (3) buék (1) buzik (1) cigi (1) csetrulett (1) darts (1) drót (1) ébrsztőóra (1) egésség (2) elefánt (1) elsőőő (1) esküvő (1) fasz (1) fejel (1) férfiak (1) film (3) földralyz (1) fontos (1) foto (4) fotosop (1) függőség (1) gasztro (2) gyesznyó (2) gyikfélék (1) gyóccer (1) hajó (1) hazafi (1) hibbrid (11) hírdetés (2) hoki (1) húsvét (6) idióta (1) ima (1) internet (1) ital (3) játék (5) jég (1) jégfal (1) kaja (1) kama sutra (4) karácsony (12) karesz (1) karnevál (1) kerékpár (1) kérek szépen (1) kiállítás (1) kocsma (2) kocsmatúra (3) költemény (1) koncert (1) kosárlabda (1) kung fu (1) kutya (2) lángos (2) lecke (1) levél (7) lovagoknak (1) mastercard (1) medicina (1) medve (1) merci (1) mikulás (2) milf (1) mókahely (4) motor (3) mozi (3) munka (2) munkahely (3) naptár (4) nem video hanem gif (1) nincs egy rongyom (1) (2) nők (7) nőnap (1) nyaralás (2) nyelvlecke (2) nyomtató (1) nyúl (2) ojró (1) onlájn (4) orosz (1) paraszt (3) parasztok (5) pi (1) pia (3) plakát (1) pofon (1) póló (1) pszichológus (1) puna (4) rajz (1) reggeli (1) rejtvény (1) reklám (5) relytvény (1) rendelés (1) részeg (1) rock (3) rokk (3) rokk(o)(o) (1) sajt (1) sikoj (1) smart car (1) somlói (1) sör (12) spam (3) spiderman (1) spongyabob (1) sport (2) strandszezon (4) stressz (2) sufnituning (2) szabályok (1) szakmai rendezvény (1) szalma (1) székely (1) szemüveg (1) szerda (1) szesz (3) szórakozás (1) szótár (2) születésnap (2) szüret (1) találós kérdés (3) tanfolyam (2) társkeresés (11) tehén (1) tehenészlány (1) télapó (1) telefon (1) természet (3) túrista (1) tűz (1) tűzoltók (1) ügyességi (1) ütés (1) üzenet (1) valentin nap (1) vidámság (1) videó (2) vígjáték (1) világrekord (3) világválság (2) villantás (1) vírus (2) wc (1) zene (2) zoo (13)

2009.01.29. 09:09 Dr Net Elek (törölt)

Stroboszkóp - vízöntő

Már 8 napja a vízöntő jegyében járunk, íme a jellemzők:

 

Január 21. - Február 19.
Jelleg:
levegő
Szín: zöld árnyalatok, és indigókék 
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 1 és 6
Virág: Orgona, alpesi rózsa, pitypang
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Szerelmes: Ikrek és Mérleg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én, önkifejezés
Néhány jellemző tulajdonsága címszavakban: kellemes a modora, művészi hajlamú, szellemi beállítottságú, éles szellemű, filozofikus gondolkodású, finom érzésű, meggyőző erejű, humánus, hűséges, szabad, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló.

A Vízöntő-jegy tárgyalásánál elkerülhetetlen, hogy említést tegyünk - hacsak néhány mondat erejéig is - egy nem személyes, nem egyedi területről. Az asztrológia szemlélete szerint egy nagy világkorszak küszöbén állunk. A Halak korszaka lezárult, és kezdődik az új, több mint kétezer éves szakasz, a Vízöntő korszaka. Mindaz a megújító, a régit összekötő erő, amit nap mint nem tapasztalunk, a tömegekből váratlanul, kiszámíthatatlanul, mélyről feltörő roppant céltudatos energia a Vízöntő-jelleg nyugtalan, változtatást akaró, elnyomást nem tűrő, szellemi megújulást követelő igényéről fakad.

Természetesen nem kell minden Vízöntő-hangsúlyos embernek forradalmárnak lennie. Ezzel a rövid kitérővel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy az asztrológia ma megkülönböztetett figyelmet szentel a Vízöntő-jegynek, a Vízöntő-jellegnek.

Most lássuk a Vízöntő-szülöttek néhány tulajdonságát részletesebben. Az a fajta ember, aki önmagát háttérben képes tartani azért, hogy érvényesülhessen az eszme, az elgondolás, amiben hisz, amit képvisel. Éppen ezért vitapartnerének nehéz dolga van, mert nem érzi a személyes szembenállást, csak hideg, száraz tényeket és még inkább megcáfolhatatlan eszméket, hiteket, álmokat, ideológiákat. Mégsem ellenségeket, hanem barátokat szerez a Vízöntő ezzel a modorával, stílusával. Sokaknak imponál, hogy ezt az embert pillanatnyi dolgokkal, nekiszegezett érzelmekkel nem lehet kilendíteni önmagából. Ez a tényekhez való hűvös viszonya biztosítja számára, hogy derűsen, kicsit flegmatikusan szemlélje önmagát, környezetét, és vigyen végig párbeszédet, vitát egészen addig a pontig, ahol átvilágítja a tények mögött meghúzódó érzelmi gyökereket.

Azok a Vízöntő típusú emberek, akiknek életszemlélete központjában nem áll valamilyen nagy eszme, ideológia, vallási gondolat, hajlanak a nihilizmus felé, azonban ezt is igen szimpatikusan valósítják meg. Életszemléletükben az egyenlőség eszméje mindenre vonatkozó, elfogadott ténnyé válik, életük józan életszabályok pedáns követésével telik. A nehézségeket önmérséklettel, toleranciával oldják meg. Elfogadják, vagy elnézik a másik ember másságát. Mindezt derűsen, szellemi fölényük tudatában teszik, ami nem bántó, sőt igen gyakori, hogy kicsit fanyar, flegmatikus humoruk kimondottan kellemes és vonzó. Az ilyen Vízöntő-hangsúlyos emberben is mindig ott lappang a megváltoztatás lehetősége, de megmarad az elgondolás szintjén, és nem érez semmi kényszerítő erőt, hogy ezért cselekedjék is valamit.

Az előbbiekkel függ össze az is, hogy a Vízöntőt gyakran kapcsolatba hozzák a clownnal, a bohóccal. Ez nem véletlen. Mert mi is a bohóc legsajátosabb tudománya? Az, hogy kipellengérezve, élére állítva a szórakoztatás, a humor elfogadható köntösébe öltöztetve igen nagy igazságokat mond ki, éles visszásságokra utal, és nagy emberi gyengeségeket, visszaéléseket, gonosz hajlamokat leplez le. Ez a képesség lelhető fel a Vízöntőben. Élesen látja a visszásságokat, jól tudja, mi lenne helyes, másoknál tisztában érzi, hogy változtatni kellene, ugyanakkor ereje, energiája, kezdeményezőkészsége nincs erre, körülmények nem megfelelőek, nincs partnere hozzá. Ebből következik, hogy ezt a belső szellemi fölényét humorban oldja föl, feláldozva a saját komolyságát, tudatosan teszi nevetségessé önmagát. Sokszor csak így tudja kifejezni szabadságvágyát és belső függetlenségi igényét, aminek megvalósítására nincs lehetősége.

Egyetlen embertípus sem igényli annyira a civilizált környezetet, mint a Vízöntő-szülött. Ez a hajlama a városhoz való vonzódásában is megnyilvánul. Azonban azok is, akik nem városban élnek, előbb -utóbb megteremtik maguknak a civilizált arculatot mutató környezetet.

Ajánlás
Ha az Ön horoszkópjában hangsúlyos a Vízöntő-jegy, Ön előnyt élvez olyan időszakban, mint a mai, amikorra a megújulás, az átalakulás előtérbe kerül, mondhatni, központi kérdéssé válik. Ilyen helyzetben feltétlenül szót kapnak azok az emberek, akikben van újítóerő, akik tudnak szakítani a régivel és tudnak átalakítani, átalakulni, átalakítani. Ezt a képességüket jól ötvözhetik azokkal az érdeklődési tendenciákkal, amelyek a Vízöntő típusnál előtérbe kerülnek. Ha emberekkel kerül kapcsolatba, akár mint pedagógus, akár mint szervező vagy bármilyen foglalkozású, az életmód, a szokások megváltoztatásában, helyes útra terelésében, sokat segíthet másoknak. A technika iránt fogékony Vízöntő-szülöttek - márpedig ilyenek számosan vannak - működésüket, tevékenységüket önkéntelenül is abba az irányba viszik, ahol valami újat, jobbat, tökéletesebbet, az emberiséget szolgáló dolgot tudnak csinálni, feltalálni. A feltaláló majdnem Vízöntő-foglalkozásnak mondható. A Vízöntő embernek sokszor van valamilyen művészet iránti hajlama is. Ha a művészet fő hivatása lesz, előszeretettel keresi benne a kultikus, szakrális vonatkozásokat.

Problémák a gyermekkorban
Ha a gyermek horoszkópjában hangsúlyos a Vízöntő-jelleg, már kicsi korában kiütköznek azok a tulajdonságok, amelyek oly jellemzőek erre a jegyre: a tudásvágy, az újdonságszomj, az éles ész, mely jó ráérző erővel párosul, és az igényesség.

Ezeket a hajlamokat, tendenciákat a szülőnek, nevelőnek kell elsősorban támogatnia. Ha jó irányba halad a gyermek, akkor éppen igényessége következtében eljuthat oda, hogy bizonyos területeken és bizonyos vonatkozásokban többet tud szüleinél, esetleg tanítóinál is. A legjobb nevelési módszer, ha a szülők és a nevelők ezt a legtermészetesebb módon elfogadják, elismerik.

Természetesen rossz kinövések is jelentkezhetnek. A tudásvágyból eredhet, hogy túlságosan kotnyeles a gyermek, és ezzel pajtásai, társai körében ellenszenvessé válik. Ilyenkor helyénvaló a figyelmeztetés, a visszafogás ezen a területen.

Veszélyt jelenthet még, ha a gyermek akár fantáziájában, akár érzelmi világában túl messzire kerül. Mindkettő nehezen észlelhető, de éber szemmel és kellő tapintattal követhető. Ha ezen a területen tapasztalható szélsőséges túlzás, első teendő, hogy ezt helyes mederbe tereljék, és ott is tartsák. Ugyanakkor tanácsos hivatott szakember tanácsát is kikérni.

Ha bohókás a gyermek, és az a tulajdonság nem jellemző a családra, ezen ne csodálkoznak a szülők, hozzátartozik az ő kifejezésmódjához.


Átvéve innen

41 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mokele-Mbembe 2009.01.29. 09:15:45

Nem öntök vizet. Tegnap öntöttem teát az ölembe, de az nem ugyanaz.

Kisangyal 2009.01.29. 09:28:40

Gyónapot!

ÉÉÉÉJJJJENEK A VÍÍÍÍZÖNTŐŐŐŐŐK!!!!!!!!!!!!!

Fontosch!!!!!

cyan 2009.01.29. 09:33:07

én max hóhányó vagyok, csak ilyen oroszpók nincs :D

Grafit Macsek 2009.01.29. 09:34:31

holdrablo.blog.hu/
Olvassatok mindennap!:)

Jó reggelt!
Mokele! a teja forró vót legalább?

Kisangyal 2009.01.29. 09:37:22

Hááát van benne ami illik rájam, csak azt nemtom mijaza nihilizmus, mer tudatlan vagyok.

És ami még FONTOSCH, hogy a világon a legkevesebb a vízöntő nőkből van!

Kisangyal 2009.01.29. 09:38:55

Ja és már aszt is tudom, hogy az aszcendensem oroszlány, mer kinyomoztam! :)))))

Kisangyal 2009.01.29. 09:56:17

Na má megin okosabb lettem:

hu.wikipedia.org/wiki/Nihilizmus

Kilyelentem, hogy ehhez nekem semmi közöm! Bár ez a része teccik:

"Az a hit, hogy a meglévő politikai vagy társadalmi intézmények lerombolása szükséges ahhoz, hogy jobb jövőt lehessen kialakítani."


Na menek alvadni, joccakát mindenkinek!

Mokele-Mbembe 2009.01.29. 09:59:09

"Természetesen rossz kinövések is jelentkezhetnek"

Szegény gyerek tele lesz randa furunkulusokkal, csak mer vízöntőnek született?

Dr Net Elek (törölt) 2009.01.29. 10:16:16

Nem baj, majd a sebészek megolgyák.

KÁJZERSZÓZE 2009.01.29. 10:20:44

Macsek: tennap is attál eggy blogot, ma is, ennyit nem tudok óvasni fojton. De ráérsz, irigyellek!!!!!!

a vízről pedig megvan a véleményem nekem is, a halakkal kapcsolatosan ugyebár.......
:D :D :D

végre hónap péntek!

Grafit Macsek 2009.01.29. 10:44:47

Kájzer! Ez a reggeli kávézás mellékterméke, ezek az ajánlások!
Amíg Lyolán el nem kezd öldökölni!

Dr Net Elek (törölt) 2009.01.29. 10:49:27

Hosszúkávét iszó Macsek? Ennyit nem lehet elolvasni egy sima kávé mellett...

Grafit Macsek 2009.01.29. 10:58:32

Nem hosszút, csak sokat!:)) Nescafé, és addig legalább békénhagynak!

Pepin bácsi 2009.01.29. 11:24:13

jóóóóóóóóóóreggelt !

Dr Net Elek (törölt) 2009.01.29. 11:39:19

Szesz Vice!

Szógálati paripával gyüttél?

Grafit Macsek 2009.01.29. 11:43:51

Pusszantás, Pepinem!
Ebben a cudar időben hol legelteted a paripát, Vice???

Pepin bácsi 2009.01.29. 11:58:10

beza hogy azzal Prezident, csak előtte még benéztem a Fehérvárra is, ámuljon a nép

KÁJZERSZÓZE 2009.01.29. 12:12:02

Vice úr gondolom gylom ment dógozni. Vagy a szép repítette?

edédelylünk!!!! lyó ét vágyat!
(o)(o): bolonyai. tartár nélkül.......

havajj 2009.01.29. 12:47:55

A fiatal feleség idegesen telefonál a férjének.
- Drágám, a mama leesett a lépcsőn, beütötte a fejét, vérzik. Most mit
csináljak?
- Krumplistésztát.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.01.29. 13:09:44

@Kisangyal:
"Az a hit, hogy a meglévő politikai vagy társadalmi intézmények lerombolása szükséges ahhoz, hogy jobb jövőt lehessen kialakítani."

Namármost csak az a gond, hogy ők ezt konkrétan bombával, pisztollyal meg tőrrel gondolták, és még az is belefért nekik (természetesen a szent cél érdekében), hogy pénzügyi forrásaikat némi ékszerészgyilkolással egészítsék ki - például Bécsben, valamikor 1889 környékén…
és később sem szelídültek meg, szóval korai fundamentalistákat vagy mifenyőket tisztelhetünk (ami erősen 2séges) bennük.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.01.29. 13:11:25

Ennek szomorára ebédszünetet rendelek el a magam részére.
Mivel (mint mindig) gyalog vagyok, némi árpaszörpöt is hozzá. Abból nem lehet baj…

havajj 2009.01.29. 14:27:00

Nincs okod szomorkodásra Mormogi, ha be tudsz ütni pár sört munka közben.

AlulírottFentemlített 2009.01.29. 14:27:36

Valahogy nem hiszek ezekben az asztrológiai (megmondom a frankót rólad) típusú dumákban.

Nem hiszem, hogy minden előre megvan írva az életben, ráadásul még olyat sem hallottam, hogy jósnő nyerte volna a lottóötöst!

Ennek ellenére csak néha van dezsavű érzésem, de azt meg tudjuk, hogy ez csak hiba a mátrixban!

"Egyébként meg éppen reinkarnációs tanfolyamra járok. Kicsit drága, de hát egyszer élünk :-)"

Viccet félretéve, a csat(¤)(¤)lt fotó sokat d(o)(o)b a témán!

Pepin bácsi 2009.01.29. 14:55:32

@Mormogi Papa: sikeres ember vagy !
Én makszimum egy-két ablakot tudnék bedobni.... :(
Ha lóval járok, akkor lehet sört is dobálni-e befele ?

Zuzuka 2009.01.29. 14:58:33

@Pepin bácsi: hej de szép lehecc a lovadon, igazi lovag! mijen a szine-e?

havajj 2009.01.29. 15:00:00

Az nem járja, hogy mindenki iszik, én meg nem tudok. Irigy kuttya leszek.

AlulírottFentemlített 2009.01.29. 15:06:50

@Pepin bácsi:

Szerintem a ló is jármű (biodízel), útyhoty rá is vonatkozik a kresssssz, így csak alkoholmentessel vezethetnéd azt is közúton.

KÁJZERSZÓZE 2009.01.29. 15:20:17

pilyásan lovagolni a közúton: szabálysértés. mert nem gépi meghalytású a berendezés. vonatkozik ez a biciklire is. de csak közúton. egy benzinkút pl magánterület, ezért ha épp ott szandáztatnak az bukta a yardnak.

havajj 2009.01.29. 15:21:46

:DD de minek mennél biciklivel, vagy lóval benzinkútra?

Grafit Macsek 2009.01.29. 15:25:41

mer ottan van a vödörben víz az ablaktörlésre, oszt aló aztat meg megissza

Pepin bácsi 2009.01.29. 15:28:31

@KÁJZERSZÓZE: ha kertek allyán lovaglok el a gyárba akkó lehet sörözni akkó ? Főduton ?

@Grafit Macsek: :D

Dr Net Elek (törölt) 2009.01.29. 15:34:02

Offroad lovat vetté tán? Vagy milyen tipus?

KÁJZERSZÓZE 2009.01.29. 15:40:24

havajj: ne hüjéskeggy má! jet nem lehet kérdezni.... mér mennél: hát pilyákét, gyóccerér, cigiér - mer az éccaka is nyitva van, nem? ha akarod csajozni is mehecc oda, vagy újságokat nézegetni.

mér, mekk drávba minek mész be gyalog? he?

a meccset nem nézitek remélem..................

Pepin bácsi 2009.01.29. 15:57:54

Látod havajj, mindenki tuggya a mekfelytést.

@Dr Net Elek: lya, offródos, van ralyta bukócső is

havajj 2009.01.29. 17:53:48

Óh, én kérek mellnézést! Nem tuttam, hogy ilyen burzsoá milliőbe csöppentem, hogy a kúton vesszük a sört.
Oszt akkó mér lóval járunk, mér nem hummerral, ha tellikség??

Különben Macsek, te nem élsz te a keleti országrészben véletlenül, lovastul? :DD
www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=48&menu=betegseg&news_id=2977&cim=A-fagyallo-(etilen-glikol)-mergezes
süti beállítások módosítása