PolyMeta


Ezzel kereshecc blogokban is:





PolyMeta - az okos kereső

A klubról

A CsK megalakulásáról
itt találhatsz
infókat.



Egy kis ízelítő:
Hibbrid v 1.0
Hibbrid v 2.0
Hibbrid v 3.0
Levél a szalag mellől

Kontakt




Friss topikok

Tarda

Nincs megjeleníthető elem

Homár

Nincs megjeleníthető elem

AL

Nincs megjeleníthető elem

SMS az IP-re

Mix

Eddigi kukkolások:




Locations of visitors to this page

A szemorvosom ezt ajánlja:


Firefox 3

Ezt csak úgy:







Irfanview a képek csöcsörészéséhez:


Get it from CNET Download.com!

Adobe Flash Player:




Free fontkészletek:




miro vigyijó pléjer:




Freebies:






Creative Commons License

bagzómaCsKa & Csöcsörész Klub
by Dr Net Elek is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License


Google Pagerank, SEO tools



Hun-Web Linkek

pagerank
duma fórum
Directory of Humor Blogs
TopOfBlogs


Site Meter


Címkék

(•)(•) (9) ágy (2) ajándék (1) alkohol (4) állás (1) állat (3) állatmese (1) anya (1) autó (3) backdoor (4) bagzómacska (1) baleseti jegyzőkönyv (1) bálna (1) bankos csalás (1) bank of csk (3) batman (1) béna (1) bingó (1) boci (2) bömös (1) bor (3) buék (1) buzik (1) cigi (1) csetrulett (1) darts (1) drót (1) ébrsztőóra (1) egésség (2) elefánt (1) elsőőő (1) esküvő (1) fasz (1) fejel (1) férfiak (1) film (3) földralyz (1) fontos (1) foto (4) fotosop (1) függőség (1) gasztro (2) gyesznyó (2) gyikfélék (1) gyóccer (1) hajó (1) hazafi (1) hibbrid (11) hírdetés (2) hoki (1) húsvét (6) idióta (1) ima (1) internet (1) ital (3) játék (5) jég (1) jégfal (1) kaja (1) kama sutra (4) karácsony (12) karesz (1) karnevál (1) kerékpár (1) kérek szépen (1) kiállítás (1) kocsma (2) kocsmatúra (3) költemény (1) koncert (1) kosárlabda (1) kung fu (1) kutya (2) lángos (2) lecke (1) levél (7) lovagoknak (1) mastercard (1) medicina (1) medve (1) merci (1) mikulás (2) milf (1) mókahely (4) motor (3) mozi (3) munka (2) munkahely (3) naptár (4) nem video hanem gif (1) nincs egy rongyom (1) (2) nők (7) nőnap (1) nyaralás (2) nyelvlecke (2) nyomtató (1) nyúl (2) ojró (1) onlájn (4) orosz (1) paraszt (3) parasztok (5) pi (1) pia (3) plakát (1) pofon (1) póló (1) pszichológus (1) puna (4) rajz (1) reggeli (1) rejtvény (1) reklám (5) relytvény (1) rendelés (1) részeg (1) rock (3) rokk (3) rokk(o)(o) (1) sajt (1) sikoj (1) smart car (1) somlói (1) sör (12) spam (3) spiderman (1) spongyabob (1) sport (2) strandszezon (4) stressz (2) sufnituning (2) szabályok (1) szakmai rendezvény (1) szalma (1) székely (1) szemüveg (1) szerda (1) szesz (3) szórakozás (1) szótár (2) születésnap (2) szüret (1) találós kérdés (3) tanfolyam (2) társkeresés (11) tehén (1) tehenészlány (1) télapó (1) telefon (1) természet (3) túrista (1) tűz (1) tűzoltók (1) ügyességi (1) ütés (1) üzenet (1) valentin nap (1) vidámság (1) videó (2) vígjáték (1) világrekord (3) világválság (2) villantás (1) vírus (2) wc (1) zene (2) zoo (13)

2008.09.29. 13:15 Dr Net Elek (törölt)

Stroboszkóp - mérleg

Már megint eltelt egy hónap, erősen benne járunk a mérleg havában.

 

 

Szeptember 23. - Október 22.
Jelleg:
levegő
Szín: világoszöld, indigó kék, világos, levegős színek.
Drágakő: opál, gyémánt, fényes és mutatós ékszerek
Szerencsenap: péntek
Szerencseszám: 5 és 6
Virág: Orchidea, orgona, gyöngyvirág
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerelmes: Vízöntő, Ikrek, Szűz

 

 

 

 

 

 

 

 

Én, önkifejezés
Néhány jellemző tulajdonság címszavakban: szabadságkedvelő, humánus, segítőkész, nyílt, becsületes, igazságos, közlékeny, békülékeny, előzékeny, szimpatikus, engedékeny, szelíd, tekintélytisztelő, megértésre törekvő, nehezen dönt, hanyag, kényelemszerető.
Ha egy szóval akarnánk jellemezni a Mérleg típusú embert, erre a legtalálóbb kifejezés a kapcsolatigényes lenne. Alapvetően meghatározza őt az a szituáció, az a környezet, amelyben van. A hozzá közelálló emberek nagy befolyással vannak rá vagy lendítik, vagy gátolják. Ideális lenne számára a harmonikusan hullámzó életmód. Ez biztosítja ugyanis az elégséges mozgató, lendítő ingert, nyugodt periódusokban pedig a megfelelő pihenést, megújulást. Az időnkénti hely- és környezetváltozás jótékony hatással van rá.

Sokan vádolják a Mérleget befolyásolhatósággal, akaratgyengeséggel, azzal, hogy nincs saját arca. Valójában miről is van szó nála? Olyan emberfajta, akinél az egyensúly, a kiegyenlítődés, a háborgás lecsendesülése, a feszültségek feloldása áll a középpontban. Ezért lételeme, hogy találkozzék, érintkezzék emberekkel, közösséggel. Ilyenkor annyira fölnyílik, hogy túllép önmagán, kilendül önmagából, hogy olyanná változzék amilyen a többi ember, hogy azután sajátos hivatását teljesítve a különböző erők, érdekek, akaratok, szándékok között, a maga személyén keresztül megteremtse az összhangot, létrehozza a kívánatos kompromisszumot. A vádakból annyi igaz, nála nem mindegy, hogy milyen lefolyású eseményekben vesz részt. A színvonalasabb környezet őt magát is emelheti, míg egy közönséges háttér lealacsonyíthatja.

A döntés a Mérleg-szülöttnél nem megy olyan gyorsan, mint a horoszkópban vele szemben álló Kos-típusnál, akinél ez egy villanás, és csupán elhatározás kérdése. Neki a döntéshez a rendelkezésre álló eszközök felmérés, illetve a körülmények kellő mérlegelése szükséges. Így tud jól állást foglalni. Ha ezeket a feltételeket nem kapja meg, akkor elhamarkodott, rossz döntést hoz, ami miatt nyugtalan lesz, vagy a kérdést nem súlyának megfelelően dönti el, hanem kényelmesebb, a lehető legkönnyebb megoldást választja. Így fordulhat elő a rossz kompromisszum.

Mindezzel együtt, illetve mindennek következtében a Mérlegben van bizonyos vezető, élenjáró hajlam. Ő az, aki adott esetben ki tudja mondani a környezetében felhalmozódott problémákat, aki érzékelni és érzékeltetni tudja, ha az erők annyira összesűrűsödtek, hogy jó irányba kell vagy lehet lépni, és ez a lépés a megoldást teremti meg.

Ajánlás
A Mérleg-jegy uralkodó planétája, a Vénusz az esztétikumot, a szépérzéket, az iránykeresést is szimbolizálja, Így, ha az Ön horoszkópjában a Mérleg-jegy hangsúlyos, feltétlenül érdemes kipróbálnia, nincs-e hajlama valamilyen művészeti ág iránt. Szó lehet általában a szépérzék, az arányérzék hasznosításától is. A díszítés, a dekoráció, a hangulatos helye, alkalmak megteremtésének képessége sokfajta foglalkozásra ad lehetőséget. A kimondottan emberekkel való foglalkozás esetén is nagy szükség van a Mérleg-tulajdonságokra. Például több ember összefogásában együttes eredményes működésük érdekében. Testi, lelki bajokban szenvedőknek szüksége van a gyors, jó diagnosztákra .Érdekellentétek, véleménykülönbségek esetén pedig nélkülözhetetlen a közvetítő, az összekötő.

Problémák a gyermekkorban
A Mérleg-jegy leírásánál kiemeltük, hogy az ilyen típusú embernél nagy jelentősége van annak, milyen környezetbe, milyen emberek közé kerül. A szülők figyelmét se kerülje el az a tényező, ha gyermekük horoszkópjában hangsúlyos a Mérleg-jegy. Bár általában nem helyes, ha a szülő válogat gyermeke barátai, pajtásai között, abban az esetben jó, ha kellő tapintattal, észrevétlenül úgy tudja irányítani a gyermek lépteit, hogy olyan társak is legyenek a környezetében, akik fölfelé emelik, akiktől jót tanulhat, akiknek van tartásuk.

Másik jellegzetesség, hogy a Mérleg-hangsúlyos gyermek nem harcias természetű, adott esetben kimondottan gyáva, félreáll, vagy könnyen sodortatja magát az árral. Azonban a felnőtt élettel - akarjuk, nem akarjuk - esetenként együtt jár a harc, a keménység, amire szintén fel kell készülni. Az olyan gyermeket tanítani, bátorítani kell, hogy leküzdje félelmét vagy kényelemszeretetét, és vágjon neki egy előtte álló feladatnak. A küzdeni nem akarás ugyan egész életében problémája lesz, és a maga módján mindig kiügyeskedi, hogy harc nélkül elérje célját, azonban a gyermekkorban kapott ilyen irányú impulzusok később nagy hasznára válnak.

 

Link a forrásra

 

 

 

20 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Net Elek (törölt) 2008.09.29. 13:43:40

Titkár úr megenn elbulydosott, uhhogy hihagyom a helyét.

Troppauer Hümér 2008.09.29. 13:51:13

(Y)ónapot!

Kvattró-e?

Qrwahétfő van.
Nincs kedvem dógozni.
Kínlódás a zegész.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.29. 13:56:23

Még vissza kék térnyi a kallantyúvédő kérdésire. Merthogy Mátyás Király korába a divatnak fontos részét képezte - bár főként olaszhonba. Arrafelé az igen feszes harisnyanadrág-macskanadrágféle járta, s hogy hiba ne legyen benne, elöl kihagytak egy liku-luki-lukacskát, mert sohse lehessen tudni. Így a feszes gatyó kérdése megoldódott, de újabb poroblema vetődött fel:
Illik-e csak úgy lebegtetni a szélben? Meghogy zacsink alatt fütyöl a szél - s hasollók.
Jelentem, a kérdésre megnyugtató megoldás született: a Acskó.
Volt belőle nyári- és téli változat, a képen látott viszont kétségek között hagyott: ha ilyen vasag. miért lukacsos?
Pistike is kikapott, mikor a nagyi csipketerítőjével pucoválta tisztára a kályhát. Hiába védekezett:
Aszittem, nem kár érte, úgyis csupa lyuk volt…

Zuzuka 2008.09.29. 14:52:05

ezen bizony átfütyül a szél, alá vagy fölé kell még valami mer különben mekfázik az uccán!

Grafit Macsek 2008.09.29. 16:38:45

Emlékeztek, amikor Egerben az Angyi fényképeszkedett egy ilyen f@sztyűs lovaggal????
Hol van az az oldal, ahol meg lehet nézni a Cyan képeit is? mindig elfelejtem, hogy lehet odajutni.

Dr Net Elek (törölt) 2008.09.29. 16:42:37

Te Macsek, csak szólok, hogy az a másik post. Ja a weboldal meg még mindig nem publikus...

Ez a Lyolán teljessen megkavar.

Grafit Macsek 2008.09.29. 16:43:29

Akkor ird mán a zo-ba az eléréstet, Elekem-lelkem! Lécci.

Zuzuka 2008.09.29. 17:20:03

ez is lyó, a mérleg, de én inkább a másikat frissitgetem:)

de elóvastam, mert aktuális, és nem is vészes...

Kisangyal 2008.09.29. 19:35:52

Gyóóónapot mindenkinek!
Visszaolvasok...

Kisangyal 2008.09.29. 19:45:26

Na visszaolvastam. Má megin sehol senki?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.29. 21:14:58

Kisangyal, általános volt a vélemény, mit Zuzuka fogalmázott meg: ott vonzóbb élc fakad...
De ott sincsen nagy népsürgés.

Zuzuka 2008.09.30. 07:49:37

jóregg!
KV
mérlegelés

Kisangyal 2008.09.30. 08:44:55

Gyóóóreggelt Zuzuka!
Mérlegeled a kávét? :)

Lyelentem fölraktam a képeket a vancouveri webalbumba a macirol is, a ziwiwröl oda lehet tanálni...

Ja, meg má aggyák a született feleségek uj részeit, oszt lyoool meknéztem azt is. :)))

Dr Net Elek (törölt) 2008.09.30. 09:04:26

Reggelt!
Kedvet!

Ne mérlegejj Zuzu, kávézz!

Kisangyal 2008.09.30. 09:31:41

Szija Elek!

Nem lehet kávézni csak ugy nyakraföre, me még baja eshet a Zuzukának, oszt kipirosodik a zarca. A munkahelyén valaki félreérti a tulzott arcpirt, oszt kész a baj.

Na biztos ezé mérlegeli a zadagot... :)

Kisangyal 2008.09.30. 09:35:30

Nééémááá, a zemberem meg itten leselkedik minket, biztos monitorozza, hoty mitet irok! :DDD

De má nem is irok, me metyek alvadni bibibáááááá!!!

Joccakát!
süti beállítások módosítása