Végy egy üveg/doboz sört. Bontsd ki, igyál belőle.
Előkészítés: a sajtot - lehetőleg Edami vagy Ementáli legyen, a Trap Pistát messze kerüld, mert az olyan, mint a gumi, ha megolvad! - jó fél centis szeletekre vágod.
Lisztbe forgatod, a fölösleget leütögeted róla, belecuppantod a tojásba. Villára szúrod, a fölösleget lecsepegteted, majd megint lisztbe rakod. Jól meghengergeted, rálapogatod a tojásos lisztet, hogy ne líg-lógjon a panír a szélén le. Megint tojgli következik, és megint jól lecsepegteted, majd belehengergeted a morzsába.
Ha minden szeletkével készen vagy, a mélyhűtő fagyasztó részébe alulra egy nejlont terítesz, rárakod a szeleteket szépen sorban. Vigyázva, hogy ne érjenek össze. Ha a hely elfogyott, újabb nejlont teszel, és rakod a sajtokat. Fél nap alatt jól megfagy, akkor már egyrészt lehet sütni, másrészt lehet zacskóba, dobozba rakni és vissza a fagyasztóba, nem fognak egy tömbbé összeragadni.
Sütés: forró bő olajban, egyszerre csak kevés szeletet süssünk, konyhai csipesszel forgassuk, itt már villával tilos, mert akkor jó eséllyel panírt fogunk enni! Ha megsült mindkét oldala, papírtörlőre tesszük. Igyekezzünk eltalálni, mikor lágy már belül a sajt, de még nem folyós!
Tálalás: sült krumpli - magyarul rósejbni -, finnyásabbaknak rizs legyen a köret hozzá, és naná hogy TARTÁR! FONTOSCH!!!!
Tartár egyszerű elkészítése: tubus majonéz, kevéske tejföl, mustár, csipet só, fehérbors. Jól összekeverni, hűtőben tárolni a felhasználásig.
Jó étvágyat!
Az utolsó 100 komment: